Dyresonen

Følges av 36 medlemmer.

Har du hund eller katt,eller andre dyr så kan denne sonen passe for deg.
Har kan man gi hverandre råd og veilledning hvis det er noe man lurer på. Mer om sonen

Origo Dyresonen er en sone på Origo. Les mer

Flått på hund.

Hørte om et ektepar at når deres hund får Flått på seg lar de den sitte på til den har fått sugd i seg det blodet den trenger og detter av av seg selv!!! Dette hørtes ikke bra ut. Jeg finkjemmer pelsen når vi har vært ute i naturen og finner jeg Flått plukker jeg dem av med en gang men noen ganger sitter hodet igjen. Bruker sånn dings som jeg vrir rundt og den er fin men med pinsett er det litt værre.

Vist 9045 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Også husdyra våre er utsatt for flått. Som regel er
ikke dette farlig, men boreliose og andre sykdommer
kan også de få.

Jeg husker da jeg hadde hund, og jeg fant skaumann i
pelsen, var det et sant helvete å fjerne utysket. Hunden
skjønner jo ikke at smerten og ubehaget er til dens eget
beste.

Huff, vår og høst er ille nok med møkkete hund som
trenger en dusj etter turen.

Ta vare på hunden din, du, Liv-Anne!

Etter at vi begynte med flotthalsbånd på bikkja, har vi ikke sett en eneste flott. Før det, var det et mareritt etter å ha vært på tur. No more!

Nyeste nytt jeg har hørt om fjerning av flott, er at en ikke bør vri de ut av dyrey, men bare ta en pinnsett og nappe de rett ut. da skal det være størst mulighet for at ikke noe av beina sitter igjen .

Er det ikke slik at hode sitter igjen? Og er det som er vanskeligst å fjerne?

Flott på mennesker er vrient å fjerne i seg selv. Men pasienten har
nå som oftest vett på å ikke stritte i mot. Hunden derimot skjønner ikke
sitt eget beste. Å finne flott i pelsen på en hund er også svært vanskelig.

Hunden merker ikke selv blodsugeren, men det kan være vanskelig
å få hunden til å holde seg i ro når vi skal få den ut.

Hvor farlig er det egentlig for hunden? Betennelse er jo en risiko, men hvor farlig er det? Det hadde vært å ønske at en veterinær hadde uttalt
seg her…

Jeg kjøpte disse små instrumentene hos dyrlegen men jeg bør kanskje ikke vri, skal prøve å nappe dem rett ut, de er nemlig mer effektive enn pinsett, da sitter hode lett igjen synes jeg.
Ja, hvor farlig er det at flåtten sitter på hunden? Det lurer jeg også på, sikkert mange dyr som går med flått på seg uten at den blir fjernet. Vi mennesker kan bli skikkelig syke av dette, jobbet sammen med ei som ble uføretrygda 100%, det går på sentralnervesystemet.
FINNES DET EN DYRLEGE HER?

Før vi kjøpte flotthalsbånd til bikkja, vred jeg rundt med en pinsett for å ta ut flotten, og da fikk jeg den ut uten problem. Prøvde også å nappe rett ut, men da holdt flotten fast. Vred jeg rundt, hadde den ingenting å stille opp med.

Men det var FØR! Nå som bikkja de siste 5 årene har hatt FLOTTHALSBÅND på seg, har vi ikke sett en eneste flott på han. Uansett hvor vi har gått tur med ham.

Det har visst også kommet noen elektroniske greier som avgir en høyfrekvendt lyd som holder flotten unna. -Både for dyr og mennesker.

Du kan jo sjekker HER og for MENNESKER HER

Men som sagt, FLOTTHALSBÅND til ca 300 kr gjør nytten.

Nå har jeg kjøpt meg flåtthalsbånd til hunden min så nå er jeg spent på resultatet. Virkningen varer i et halvt år sa hun og det er noe av det samme virkestoffet som i Xpot-dråpene man drypper på nakken til hunden. Kr 399,-
kostet det men det er verd prisen synes jeg. Kan jo ikke plage bikkja med disse blodsugerne når det ikke er nødvendig. Stakkars husdyr som går med dette på seg, ikke rart de vifter med halen men det er kanskje helst for å få bort fluer:-)Men noen som jeg har nevnt tidligere lar flåttene sitte å suge seg gode og fete til de ramler av av seg selv!!! De mente det var helt naturlig. Vel, jeg kan ikke si meg enig i det.

Hvor er de å få kjøpt da?
Hunden min får stadig noen flått på deg, men jeg har vært skeptisk til å bruke noe kjemisk på han for å forhindre flått.

Flåtthalsbånd får du vel kjøpt i alle dyrebutikker vil jeg tro. Eller på apotek, som vi har kjøpt det et par ganger. Men da må du ha med resept fra veterinær.

Jeg liker ikke så godt kjemikalier selv men jeg synes det er værre med alle disse flåttene, har jo plukket av opptil 8 stk noen ganger.
Jeg kjøpte halsbåndet hos A-vet dyreklinikk på Faret.

Bikkja merker i hvertfall ikke noe til at han har på seg flåtthalsbånd. Han bare logrer når vi tar det på om våren.

Man skal visst være forsiktig med flåtthalsbånd på valper og små hunder etter det jeg har forstått. Da må en veterinær vurdere det.

Men på vår hund har det aldri vært noe problem.
Han har det på seg hele tiden fra våren til høsten.

Hvorfor skal man være forsiktig med flåtthalsbånd på valper og små hunder? Jeg kan forstå det på valper, da ikke alt er fullt utviklet, men små hunder bør vel tåle det? Og hva mener man med små hunder i denne sammenhengen?

Hvorfor man skal være forsiktig med små hunder vet jeg ikke,men jeg brukte det på min Bichon Frise
hver sommer. Det fungerte kjempefint,merket ikke
noe galt med den.

Flott! Det høres betryggende ut Grethe. Jeg synes det er flott at folk er blitt mer bevisste rundt dette med flått. Jeg har personlig ikke hund, men kjenner flere som har det, og interesserer meg veldig for hund, da dette er dyr som virkelig er flotte skapninger, på godt og vondt.

Det er hadde vært flott om de av dere som har skaffet dere flåtthalsbånd kan komme med tilbakemeldinger på hvordan effekten er.

Effekten med flåtthalsbandet er veldig god.
I fjor festet det seg ikke en på min hund.
Vel anvendte penger.

Det var betryggende at flåtthalsbåndet er effektivt. Likte ikke det som ble sagt her at det ikke var bra på småhunder så jeg håper min lille hund på 8,3 kg tåler det. Båndet er for langt så jeg lurer på om jeg kan klippe av det men jeg skal til dyrlegen på fredag så jeg kan spørre der.

At båndet er for langt, -vel kanskje bare å klippe det av, men da høres det litt ut som du har fått et flåtthalsbånd beregnet på litt større hunder.
Flåtthalsbåndet kommer i forskjellige størrelser, beregnet på forskjellige hundestørrelser. Aner ikke om kjemikalieblandingen også er tilpasset deretter.
Kanskje du skal forhøre deg før du setter på flåtthalsbåndet?

Jeg fikk flåtthalsbånd som var tilpasset min rase men jeg har skrekk for bruksanvisninger så jeg leste ikke den. Der sto det at båndet klippes av til 5 cm fra spennen. Så jeg får kanskej bli flinkere til å lese bruksanvisningene.

Åja, hvis det bare er 5 cm er det ingenting å bry seg om. Det skulle vi også klippe av, men vi gadd ikke. Da kan du nok bare bruke båndet, -med eller uten de ekstra 5 cm.

Flått eller skaumann kan være farlig også for våre firbente venner.(Tidligere het det seg at disse ikke var disponert for Boleria smitten). Her vi bor med skauen som nærmeste nabo er det mye flått. Vi har prøvd både dråper i hundens pels, “flått halsbånd” kjøpt både i dyrebutikk og hos vetrinær. Halsbåndet fra vetrinæren er kjempeeffektiv! Neste vår starter vi sesongen med nytt halsbånd! -Anbefales på det varmeste!
Når en flått har festet seg MÅ den ikke nappes ut. Men snurr den rundt så slipper den taket av seg selv. Et lite verktøy med en løkke er veldig effektiv. Det er jo flåttens hode som sitter i huden og det må vekk-ikke pga smitten men det kan jo bli en betennelse der.

-Lykke til!

Jeg har også kjempegod erfaring med flåtthalsbånd kjøpt hos veterinær. Det var vel verd pengene. Nå kan vi vel ta det av for sesongen men jeg kjøper et nytt til neste år.
Har også slike instrumenter som du beskriver til å fjerne flåtten med, de er mye mer effektive enn pinsett for disse snurres rundt slik at hode følger med, det gjør det ikke alltid med pinsett.

Annonse